Halo

Design Stefan Borselius

”Jag utgick från en grundform, en cirkel, en sfär. Jag ville skapa något som kunde smälta in i miljöerna. Ett lysande klot, som en liten måne”, säger Stefan Borselius.

Det lysande klotet gör stadskärnor och parker till inbjudande rum, medan det nedåtriktade LED-ljuset ger ljus där det verkligen behövs.

Halo finns i två storlekar, 600 och 450 mm i diameter. Den stora är främst avsedd som gatuarmatur och kan hänga i lina, sitta på stolpe eller vägg. Den mindre är optimal för gatu- och parkmiljöer.

Halo Lina.

Halo Stolpe.

Halo Vägg.

Den mindre armaturen finns i två olika utföranden; Halo 450 är utrustad med en symmetriskt rundstrålande metallreflektor och ett bländskydd i klart eller mikroprismatiskt akrylglas.

Halo 450 GC har istället en belysningsoptik med linser i kombination med en intelligent BrightView-film för en ellipsformad ljusfördelning.

Den större armaturen, Halo 600, är försedd med en asymmetrisk gatubelysningsoptik med linsteknik och tre moduler för olika ljusspridning.

Med programmerbara drivdon ges armaturerna möjlighet till nattsänkningsfunktion.

Halo 450 med reflektor, utan skyddsglas.

Avbländning av Halo 450 symmetrisk ljusbild. Ljuskällan sitter en liten bit in i armaturen för att uppnå optimal avbländning även nära armaturen.

På Halo 450 GC sitter belysningsoptiken längre ned i kupan för optimalt balanserad avbländning och ljusspridning.

Armaturhus, linfäste, stolp- och vägganslutning är gjutna i aluminium, kupan i slagseg opal akryl.

Halo finns i antracitgrå och aluminiumgrå strukturlack. Andra kulörer kan fås på förfrågan.


Stefan Borselius grundade sitt designföretag 2002 och skapar innovativ design med fokus på att hitta nya lösningar för material, form och funktion. Borselius har vunnit flera priser och utmärkelser och han finns representerad i Nationalmuseums samlingar.


Detaljerad produktinformation
Halo 450
Halo 600

För de senaste nyheterna.